Monday, March 11, 2013

Episode Akhir Rindu Bertamu di Abu Dhabi





Update: download link ep 29
Rindu di Abu Dhabi hampir sampai ke kemuncak cerita. Episode sekarang-.Ain memberitahu hajatnya untuk bersalin di Malaysia kepada Firdaus. Firdaus menunaikan hasrat Ain demi anaknya. Firdaus cemas ketika Ain di wad kecemasan.Dalam keadaan tenat,dia memberitahu dia mahu berkorban untuk Fatin.dia mahu Fatin menjaga Firdaus dan anaknya.Ain meninggal dunia dan baby yang dinamakan Ain Kirana,kini dijaga oleh Mira. Mampukah Fatin menunaikan hasrat Ain?Faiz kini pening memikirkan Fifi yang mengugut untuk membocorkan rahsia Faiz pada ayahnya. Fatin menerima bekerja semula di Haji Ilham Enterprise setelah dipujuk oleh Haji Ilham.Di saat Firdaus ingin kembali pada keluarganya terbongkar satu kebenaran yang lama tersimpan oleh Salina.

Rahsia tentang siapa Firdaus terbongkar apabila Salina mendedahkan yang Firdaus adalah anak kandungnya dengan Haji Ilham.Haji Ilham suatu ketika dulu pernah mempunyai hubungan sulit dengan Salina dan memaksa Salina mengugurkan kandungannya,namun Salina menipu Ilham kononnya dia telah mengugurkan kandungan walaupun sebenarnya dia tidak berbuat demikian.
Firdaus dilahirkan dan ditinggalkan di depan rumah Ilham sendiri.

Sukar untuk Kirana terima kebenaran tentang suaminya. Faiz pula kemalangan selepas bertengkar dengan Fifi dalam kereta.Fifi meninggal dunia.



Faiz meninggal dunia di hospital setelah memberitahu kebenaran kepada ayah dan ibunya. 

Ending:
Macam diketahui,Firdaus kahwin dengan Fatin.Meera balik ke Abu dhabi sorang-sorang. Salina jadi gila. 

Admya:
Habis sudah, memang terbaik. Semua pelakon memberi lakonan yang mantap even pelakon tambahan je macam Adam dan Fifi. Yang best ye, setiap episode RBDAD ada rahsia,tu yang buat orang nak follow drama ni.

Ramai minta link untuk episode 29.here for you
hotfile
zippyshare






Sedetik Cinta ganti Rindu di Abu Dhabi

25 comments:

  1. wahhh....xsbr nk tgk ep last.....
    sbnrnya cite ni skjp tgk kjp x...nk tgk ep last je la hihi

    ReplyDelete
  2. alamakkkkk!!!!! taknak la ain mati... fatin tu sibuk je, cari la lelaki lain....eiiiiiiii, tak mau2... biar la Firdaus n ain bahagia sampai biler2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketentuan jodoh memang satu pilihan dan menjadi hak sesorang insan. tetapi kadangkala dalam kita sibuk mengapai bahagia sebenarnya kita telah mengambil hak orang lain. So biarlah hak milik kembali kepada yang berhak. ha ha tapi yang untung lelaki lah ye ..................

      Delete
    2. Ketentuan jodoh bukan pilihan atau hak seseorang insan pun, sedarlah ultimatum, ia hak Allah s.w.t! PS: Yg untung lelaki?! excuse me, ini suma ujian dunia semata, it's not the end til it's really over a.k.a balasan time :))

      Delete
  3. xska la fatin yg kwin gn frdaus..ish nk ain la gn fdaus bhgia..fatin xreti cr len ke?

    ReplyDelete
  4. akak dah agak dah.. fatin finally dgn fdaus gak.. sbb gambo dia lagi depan dari ain.. hahahahah... boleh ke camtu?.. tapi karekter fatin dalam ni mmg best. strong woman.. bijak plak tu.. ok ok.. i'm biased... hahahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. at least ending fatin tak kecewa..hehe

      Delete
    2. dah tiba masanya fatin pula mengapai bahagia..............

      Delete
    3. Episod 27 sedih tapi dlm sedih mcm gelak pun ada sbab Firdaus ni solution dia asyik nak kawin jer hahahaha! Moral of story, kawin jgn sembarang kawin! Hahah....jus joking ye, jgn marah, peace!

      Delete
  5. Dah nak abis citer ni,.. Best tgok. Tak sabar tunggu episod akhir. Apa kesudahan ye. Betul akhir fatin kawen jgak dgn firdaus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kita saksikan kesudahannya..

      Delete
  6. kak fara..saya rasa last sekali ain meninggal dunia dan dia mahu firdaus kembali kepada fatin kira amanat terakhir dia lah..faiz pula insaf atau kemalangan..fareez dengan mira lah..comel tengok fareez dengan mira..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak rasa pun ending dia macam ni gak

      Delete
  7. siapa agaknya lelaki yang mengorat fatin tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah 'a ye Kesian dia gigit jari

      Delete
  8. arghhhhh...tidak....xsuka la kalo firdaus kawen ngan fatin...xnak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya fatin shld kawin Adam then kalo Adam meninggal, barula Fatin kawin Firdaus, baru episod lama skit LOL!!

      Delete
  9. wohoooo.....lusa episode akhir.... best best, hopefully Fatin akan kawin dgn Firdaus....Fareez dgn Meera....eera mesti xmau kaiwn dgn Firdaus dah rasa cam abg sendiri eeeee..... tolak k Meera, u go gal for Fareez!!!..Adam xpe.. u carik pompuan lain k? :)

    ReplyDelete
  10. BTW...hopefully, Hj Ilham dapat jugak tau citer sebenar ttg Firdaus dgn Ain dulu adalah angkara fitnah Faiz...dan terima semula Firdaus....Faiz moga2 dapat balasan setimpal or wateva dan menyesal dgn apa yg dia dah aniayakan abg dia Firdaus etc....

    ReplyDelete
  11. tamat sudah rindu bertamu di abu dhabi...best laa ending die..akhirnye firdaus ngan fatin gak...suke watak fatin tu...seorang pempuan yg kuat mental...ade pendirian...xsuke kene buli...x selfish..berani and bijak...w/pun firdaus dah duda tp die still nk cube jd isteri yg baik pd adam...tp adam mmg baik dan memahami...bg can fatin balik pd firdaus...puas ati lah cite nie...

    ReplyDelete
  12. Cari kemane-mane nak DL episod 29 tapi tak jumpe, ada yg tau site mane
    yang available utk episod 29

    ReplyDelete
  13. Sy br first time tgk crita ni. Plakon smua best2, tupon sbb sy mc hr ni, jd lepak rmh, tersedar ada crita ni. Tu curious nak tau tu.. Hihi

    ReplyDelete
  14. Tumpang tanya,,kat mana saya boleh download full episod Rindu Brtmu di Abu Dhabi..?

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq